Nieuws

Primus Inter Pares weer uitgesteld

De Primus Inter Pares 2008 wordt verschoven naar het voorjaar van 2009. Dit vanwege het hoge aantal afzeggingen. De editie van 2007 wordt definitief niet verzeild.

11:12

Voor het eerst in de 46-jarige geschiedenis van de Primus Inter Pares (Eerste onder Gelijken), is er een editie niet verzeild. De kampioenenwedstrijd stond in eerste instantie gepland voor oktober 2007, maar werd doorgeschoven naar 12 april. De weersomstandigheden lieten die dag echter geen wedstrijden toe en dat heeft er toe geleid dat er een editie is uitgevallen in de lange geschiedenis van het kampioenenbal.

 

Ook de 2008-editie is nu doorgeschoven. Volgens de organisatie volgt de PIP te dicht op het bekend worden van de Nederlands kampioenen. In meer dan vijftig procent van de gevallen worden die pas in september bekend, enkele weken voor de geplande datum (4 oktober). Dat leidde tot veel afzeggingen, omdat de (privé-)agenda’s van de uitgenodigde zeilers niet meer aangepast konden worden.

 

De 2008 editie van het evenement staat vooralsnog gepland voor het weekend van 18 en 19 april, maar de definitieve datum is afhankelijk van de agenda’s van alle betrokken partijen. De organisatie verwacht dat de langere periode tussen de uitnodiging en de daadwerkelijke wedstrijd leidt tot een aanzienlijk groter deelnemersveld, wat de reputatie en sterkte van de Primus Inter Pares ten goede moet komen.

Last modified: 1 oktober 2008
Sluiten