Nieuws

Pre-olympisch Yngling-team bekend gemaakt

Yngling-coach Maurice Paardenkooper heeft vandaag de opstelling voor de pre-olympische spelen bekend gemaakt. Naar dit test evenement gaan Renee Groeneveld (stuurvrouw), Annemieke Bes (middenpositie) en Marije Kampen (voordek). Er mag maar een boot meedoen tijdens deze generale repetitie in Qingdao.

13:42

Yngling-coach Maurice Paardenkooper heeft vandaag de opstelling voor de pre-olympische spelen bekend gemaakt. Naar dit test evenement gaan Renee Groeneveld (stuurvrouw), Annemieke Bes (middenpositie) en Marije Kampen (voordek). Er mag maar een boot meedoen tijdens deze generale repetitie in Qingdao. De andere zes Yngling-zeilsters zullen ook naar China afreizen om na afloop van het evenement met de gehele ploeg verder te trainen in de specifieke omstandigheden voor de kust van Qindao, China. 
 
Maurice Paardenkooper legt uit: “In de geest van dit project heb ik een team geselecteerd dat daar ervaring kan en moet opdoen. Om die reden hebben we Renee aangewezen als stuurvrouw. Mandy Mulder groeit en doet het goed. Op het moment is zij de beste stuurvrouw. Maar we willen alle stuurvrouwen op dat niveau hebben. Ze moeten uitwisselbaar zijn. Annemieke Bes is de stabiele factor met de ervaring. Zij is al eens op de Olympische Spelen geweest. En Marije Kampen presteert heel stabiel, maar ik wil weten hoe zij zich houdt als de druk groter wordt. Dat is zuur voor Floortje Hendriksen, maar die heeft hier al laten zien dat ze goed bezig is.”

Last modified: 13 juli 2007
Sluiten