Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Postma favoriet EK Finn-klasse

08:34

Postma en Koops

Pieter-Jan Postma begint vandaag in het Franse La Rochelle aan het Europees kampioenschap in de olympische Finn-klasse. De zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg won vorige week de wereldbekerwedstrijd in Hyères en pakte daarmee voor het eerst goud tijdens een belangrijke krachtmeting.

Zonder twijfel hebben de Britten het sterkste team in La Rochelle. Vier van de tien Engelse zeilers winnen regelmatig grote toernooien en vormen geduchte tegenstanders voor Postma. Ook moet hij terdege rekening houden met het Franse team, met Thomas Le Breton en Jonathan Lobert (brons London 2012), en met de Braziliaan Jorge Zarif, de huidige junior- en senior wereldkampioen.

Aan het EK doen 100 zeilers mee uit 31 landen.

Pieter-Jan Postma heeft de ambitie deel te nemen aan de Volvo Ocean Race en om de olympische medaille in de Finn te winnen. Postma is nog steeds onderdeel van het selectietraject van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, waar drie plekken te verdelen zijn onder vijf gegadigden. Momenteel test Team Brunel andere zeilers, waardoor Postma tijd heeft om in de Finn uit te blijven komen.

“Ik zit inderdaad vol in de voorbereiding en selectie voor Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Ik heb de afgelopen weken meegetraind. Het is prachtig, grandioos. Momenteel worden er andere kandidaten getest waardoor ik nu de kans heb om uren in de Finn te maken.”

Volg het evenement via: www.finneuropeans.org

Last modified: 7 mei 2014
Sluiten