Nieuws, Zeilen nieuws

Pieter-Jan Postma aan leiding in Hyeres

20:54

2013hyeres_isaf_2jml64938ff2

Pieter-Jan Postma heeft op de derde dag van de ISAF Sailing World Cup in Hyeres de leiding genomen in de Finnklasse. Voor het eerst stond er meteen wind die in de loop van de dag aanwakkerde van 14 tot 25 knopen.

De coach van Pieter-Jan Postma, Jacco Koops keerde na een mooie wedstrijddag tevreden terug in de haven. “Het gaat heel lekker. Het was geen bijzondere dag, wel een goede. Er gaan nog wel een paar dingen mis. Daar baalt Pieter-Jan van. Zo gretig is hij ook. Maar je staat niet voor niets op kop, hij doet ook heel veel goed.”

Eerste wedstrijd

Voor Marit Bouwmeester is de worldcup de eerste wedstrijd na de Olympische Spelen waar zij zilver pakte. Ook in Hyeres staat de Friezin vooralsnog op de tweede plaats. “Ik was zes en twee vandaag. De eerste race viel een beetje tegen maar na wat aanpassingen ging de tweede race al een stuk beter dus hopelijk is dit de stijgende lijn voor morgen.”

“Het is gaaf om weer te racen. Ik ben de Laser nog niet zat. Maar ik kon mij met de wind en golven van vandaag niet meer herinneren: dat het hangen zo zwaar was. De Laser blijft nog steeds de mooiste boot om in te varen. Jaap Zielhuis begeleid mij hier op het water en dat gaat hartstikke goed. Ik probeer zo snel mogelijk weer op het niveau te komen wat ik had tijdens de Spelen. Daar gebruik in Hyeres voor en in mei de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. En daarna breng ik heel veel tijd door in Rio, dus wat dat betreft liggen we wel weer op koers onderweg naar Rio.”

NACRA 17

De veranderde weersomstandigheden gooiden onder andere in de Nacra 17 klasse de boel behoorlijk op zijn kop. De aanvankelijke leiders van het klassement, Elke Delnooz en Coen de Koning behoren tot de lichtste teams van het deelnemersveld. Het duo staat nu negende. Groeneveld en Begemann staan vijfde.
De Sonarzeilers Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van Veen liggen met nog twee dagen te gaan weer op koers voor een podiumpositie. Het gouden trio van London 2012 staat derde en moet een Frans en Noors team voor zich dulden.

Finales

Woensdag was de eerste dag van de finales van de ISAF Sailing World Cup Hyeres. Naar deze finales nemen alle zeilers de score van de voorrondes mee als een enkel resultaat dat niet geschrapt mag worden. Na drie dagen gaan de beste tien verder naar de afsluitende twee medal races. Met uitzondering van de 49er en de 49er FX klasse. In deze klasse plaatsen zich slechts acht teams voor drie medalraces. De paralympische Sonar en 2.4mR klassen zeilen geen medal races.

Voor alle uitslagen zie website event http://swc.ffvoile.com

Last modified: 25 april 2013
Sluiten