Nieuws

Paralympische zeiler wint Kieler Woche

Paralympische zeiler Thierry Schmitter wint overtuigend de Kieler Woche in Duitsland. De Nederlandse zeiler was de sterkste in een veld van 16 deelnemers voor de kust van het Duitse Kiel.

14:02

Paralympische zeiler Thierry Schmitter wint overtuigend de Kieler Woche in Duitsland. De Nederlandse zeiler was de sterkste in een veld van 16 deelnemers voor de kust van het Duitse Kiel. Thierry Schmitter versloeg de Duitser Heiko Kröger op zijn thuiswater. Schmitter, die de Bronzen medaille won tijdens de Olympische Spelen van Athene, is de laatste twee evenementen ongeslagen.

Oppermachtig? “Nee dat niet. Na de eerste dag stond ik nog zesde. Maar toen de zeewind eenmaal doorzette ging ik steeds sterker varen, zei Schmitter uit de auto terug naar Nederland. “Op de derde dag won ik zelfs drie wedstrijden achter elkaar! Dat is nog nooit gebeurd geloof ik. Het waren ook omstandigheden waar ik goed mee kan omgaan. Golven en iets meer wind.”

Het was een sterk veld. Tien landen en zestien deelnemers. Zijn grootste concurrent was de Duitser Kröger die goud won in 2000 in Sydney en vierde werd in Athene in 2004. De Deen Jens Andersen die in het vorige evenement nog een bedreiging was kon dit keer de vorm niet helemaal vinden.
Waar komt de vorm en het krachtsverschil vandaan? “Wij hebben de hele winter samen getraind. Samen met mijn trainingspartner Andre Rademaker en coach Han Beverwijk. Wij werken samen terwijl in de meest andere landen de teams tegen elkaar zeilen.”

De volgende stap is het open WK in de 2.4 klasse in Denemarken. “Dat is voor mij heel belangrijk want dan vaar ik tegen valide mensen. Maar voor mijn kwalificatie is het belangrijk dat ik tijdens het WK 2.4 in Rochester voor paralympische zeilers (Canada) goed presteer.”

Einduitslag Zeilen Paralympische klasse Kieler Woche 2.4
1 Schmitter Thierry (1969) NED 16,00
2 Heiko Kröger (1966) GER 23,00
3 Megan Pascoe (1986) GBR 39,00
4 Erikstad Bjornar (1981) NOR 47,00
5 Paul Tingley (1970) CAN 47,00


 

Last modified: 22 juni 2007
Sluiten