Nieuws, Zeilen nieuws

Paralympische open zeildagen

15:34

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2012 worden in het International Sailing Center te Medemblik Paralympische open zeildagen georganiseerd. Deelname staat open voor gehandicapte sporters tussen de 16 en 35 jaar.

Tijdens deze dagen beoordelen de bondscoaches, middels individuele gesprekken in verschillende klassen, de mogelijkheden van de kandidaten. Na afloop van deze gesprekken kun je zelfs proefvaren en wordt er bekeken wat voor jou de beste weg is om jezelf binnen de zeilsport te ontwikkelen.

NOC*NSF, Gehandicaptensport Nederland en het Watersportverbond bieden echte toppers en talenten direct de kans om een programma te maken. Als een langere weg nodig is, wordt bekeken hoe zij een goede trainingssituatie kunnen verzorgen.

Op de open zeildagen wordt tevens beoordeeld of jouw handicap aansluit bij de drie verschillende paralympische bootsklassen; eenmansboot, 2mans- of 3mans boottype. Het is al mogelijk om deel te nemen als je twee vingers mist of als je een chronische knie-, arm- of beenblessure hebt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met bondcoaches Ronald van Vianen of Klaartje Zuiderbaan. Ronald is bereikbaar via info@prosails.com of 06- 531 79992.

Last modified: 19 oktober 2012
Sluiten