Nieuws

Overheid richt aandacht op watersport

Watersportprovincies en de HISWA Vereniging hebben de afgelopen maanden met succes gepleit voor meer promotie van de watersport.

16:43

Vorig jaar heeft de Tweede Kamer de zogenoemde toerismebrief van staatssecretaris Frank Heemskerk en minister Gerda Verburg afgekeurd. In deze brief zouden ze teveel aandacht hebben besteed aan het trekken van toerisme naar de Randstad. Deze zomer zijn ze met een nieuwe brief gekomen waarin ze zich meer richten op toerisme in de regioprovincies. De provincies Friesland en Zeeland en de HISWA Vereniging betreuren het dat er bijna niets over de watersport wordt gezegd. Hierdoor zouden belangrijke economische kansen worden gemist.

 

De politieke partijen drongen daarop afgelopen week bij Heemskerk aan om de watersport meer te promoten. De staatssecretaris heeft toegezegd dat watersport wordt opgenomen in het promotiebeleid van het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen. Hierdoor komt er extra geld voor de promotie van de Nederlandse watersport in het buitenland.

 

Heemskerk is zelf nog niet overtuigd, hij vraagt zich af of er nog wel meer toeristen naar de provincies gaan komen. Hij gaat meten of het iets oplevert. Het is nog niet bekend hoeveel geld er wordt uitgetrokken voor de promotie.

 

Het ministerie van Landbouw en het ministerie van Economische Zaken hebben ook beloofd om komend jaar meer aandacht te besteden aan het terugdringen van fiscale wetgeving in de recreatie- en toerismesector.

Foto: ANP

Last modified: 14 december 2009
Sluiten