Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Oplossing voor gedupeerde kinderen Zeilscholen.nl

12:13

Kinderen die voor deze zomer een zeilvakantie hebben geboekt bij Zeilscholen.nl kunnen toch op zeilkamp. De eerder grootste aanbieder van zeilvakanties ging dinsdag failliet. De zeilscholenbranche, de provincie Friesland en Friesland Marketing bieden een oplossing voor de 1800 gedupeerde kinderen.

“De neergang van Zeilscholen.nl treft Friesland in het hart”, zegt Loek Hogenhout van Friesland Marketing. “Toen bekend werd dat de zeilkampen niet doorgingen zijn er meteen allerlei initiatieven ontstaan”, zegt hij. “Er heerst een gevoel van collectieve verantwoordelijkheid. Dit laten we in Friesland niet gebeuren, we willen laten zien dat wij ons mannetje staan als het gaat om gastvrijheid”, verklaarde Hogenhout aan de NOS.

Regeling met zeilscholen

Laser 2, Zeilscholen.nlOp de website van Zeilscholen.nl staat de volgende melding: In de afgelopen twee dagen heeft de curator met verschillende partijen gesproken over een oplossing voor de acute problematiek in dit faillissement, te weten dat er een groot aantal boekingen zijn, die niet kunnen worden uitgevoerd door het failliete bedrijf.

Het doet de curator deugd te kunnen meedelen dat er een oplossing is gevonden die het mogelijk maakt dat zeilkampen alsnog doorgang kunnen vinden in Friesland met medewerking van de zeilscholenbranche, provincie Friesland en Friesland Marketing.

Ouders kunnen zelf een zeilschool kiezen. Boekers van de zeilvakanties gaan een nieuwe overeenkomst aan met de betreffende zeilschool. De overeenkomst met Zeilscholen.nl komt te vervallen. De regelingen worden nog uitgewerkt door de curator en zijn binnenkort te bekijken op de nog te lanceren website. Meer informatie hierover volgt.

Foto: Zeilscholen.nl

Last modified: 25 juni 2014
Sluiten