Actueel, Nieuws

Open Dag KM Yachtbuilders

09:16

KM Yachtbuilders, bouwer van aluminium custom built zeiljachten, opent haar deuren voor bootliefhebbers. Op zaterdag 25 april is iedereen van 10.00 tot 16.00 uur van welkom om kennis te maken met de werf en haar activiteiten. Tijdens de open dag kunt u onder andere luisteren naar een lezing van wedstrijdzeiler Wouter Verbraak.

Open Dag KMYIn de hallen van KM Yachtbuilders te Makkum staan vijf jachten in aanbouw. In de afbouwhal en buiten liggen 20 opgeleverde jachten in het water die al heel wat zeemijlen hebben afgelegd. Drie hiervan hebben afgelopen winter meegedaan aan de Michiel de Ruyter Race. Een aantal van de aanwezige schepen zijn ook te koop. In totaal zijn er zo’n 25 jachten van 45 tot 73 voet te bekijken. Naast de boten en de lezingen zijn er ook een aantal watersportgerelateerde stands op de werf.

Van 45 tot 73 voet

Hull Koopmans 37De modellen Bestevear en Stadtschip zijn kenmerkend voor KM Yachtbuilders. Naast deze boten wordt ook de polyester Bestewind 50 gebouwd op de werf in Makkum. De klant kan kiezen tussen een custom of semi-custom zeiljacht. Uitzondering daarop is het nieuwe model Bestevear 45ST PURE, dat dezelfde dag wordt gepresenteerd. De PURE wordt seriematig gebouwd, waardoor zaken als afmetingen, dekplan, plaats van de schotten, indelingen en styling vaststaan.  Uiteraard heeft de eigenaar nog wel veel invloed op de uiteindelijke uitvoering, maar niet meer zoveel als bij een custom gebouwd jacht. De filosofie van de PURE is dat het een veilig, zeewaardig en comfortabel jacht moet blijven.

Lezingen

Vanaf 12.00 uur wordt de eerste lezing verzorgd door de organisator van de ‘Malt Cruise’, een activiteit van de World Cruising Club (bekend van o.a. de ARC), een georganiseerde zeiltocht door het prachtige Schotse landschap, waarbij ook nog eens diverse Schotse stokerijen aangedaan worden.

Om 14.00 uur neemt Wouter Verbraak het woord. De wereldberoemde navigator in de Volvo Ocean Race zal over zijn tijd aan boord van Team Vestas vertellen. Ook vertelt hij over zijn toekomstplannen en hoe hij in de professionele zeilwereld terecht is gekomen.

Aanmelden voor deze dag is niet nodig. Meer informatie over de open dag kunt u vinden op www.kmy.nl

 

Last modified: 1 april 2015
Sluiten