Actueel, Nieuws

Open dag Hutting Yachts

07:39

Jachtwerf Hutting Yachts opent in het teken van haar 40 jarig jubileum op 17 oktober haar deuren voor bezoekers. Zeilers die geïnteresseerd zijn in de zeilbestemmingen Noorwegen, Scandinavië en Antarctica, kunnen gedurende deze open dag drie lezingen bijwonen. Ook liggen er Hutting jachten ter bezichtiging evenals gebruikte Hutting jachten.

Samenkomst van wereldzeilers

Hutting YachtsHutting-zeilers Peter en Jeannett Engelhart geven om 12.00 uur een lezing over hun zeilreis naar Scandinavië. Vervolgens neemt wereldzeiler Ferdinand ter Heide het woord over en spreekt over zijn indrukwekkende zeilreis naar Antarctica. Tot slot geeft Jeroen Nauta een lezing over zijn reis naar Noorwegen, waar hij de ongerepte natuur zowel zeilend als skiënd heeft verkend.

Andere wereldzeilers zijn op uitnodiging aanwezig om informatie te geven over het maken van verre zeilreizen. Zij staan klaar om al hun ervaringen en tips te delen over reizen naar onder meer de Cariben, de Lofoten, IJsland en Groenland.

Rondkijken op de werf

De jachtwerf is in 1975 begonnen met het bouwen van houten wedstrijdjachten en is uitgegroeid tot een jachtwerf voor custom-built aluminium zeiljachten, Limo-tenders en complete refits. Tijdens de open dag kan de jachtwerf van binnen bezocht worden en staan de vakmannen van Hutting Yachts klaar om te vertellen over hun vakmanschap, volledige refits en custom built projecten.

Andere nautische bedrijven presenteren zichzelf op deze open dag te Makkum. Onder hen De Vries Sails , A+rigging over staand en lopend wand, overige lijnen, Reckmann en Stalock. Cornelis Jongkind biedt inzicht in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van navigatie- en communicatiesystemen.

Last modified: 13 oktober 2015
Sluiten