Nieuws

Olympische vlammen tijdens Delta Lloyd Regatta 2008

Medemblik maakt zich op voor de Delta Lloyd Regatta 2008 (voorheen 'Holland Regatta') die morgen 21 mei van start zal gaan. Tot nu toe zijn 566 deelnemers aangemeld die 58 landen vertegenwoordigen. De vele Olympische deelnemers en wereldkampioenen zullen alles op alles zetten voor een podiumplaats.

09:16

Door het Olympische jaar zijn veel deelnemers gekwalificeerd voor de spelen in Beijing, het niveau ligt dus erg hoog. De eerste twee Medal Races zullen op zaterdag 24 mei gezeild worden. De top 10 van de verschillende klassen zullen vervolgens zondag 25 mei voor de podiumplekken strijden.

Sterke strijd
De strijd om de podiumplekken zal hoog liggen. Zo zullen de 2006 en 2008 wereldkampioenen 470 mannen, Nic Asher en Elliot Willis uit Engeland, het opnemen tegen de Australische wereldkampioenen 2004-05 en 2007, Nathan Wilmot en Malcolm Page. De broeders Coster (foto) zijn ook van de partij en zullen natuurlijk vechten voor een podiumfinish in hun thuisland. Ook de meervoudig wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zullen alles geven om de 470 vrouwen klasse te winnen.

Nederlanders Dorian van Rijsselberge en Casper Bouman zitten nog in het selectieproces voor de Olympische Spelen en zullen alles geven om naar de spelen in Beijing te mogen.

Goed weercondities
De teams hebben tijdens de trainingen genoten van de goede noordoosten wind. Het zeilweer ziet er ook goed uit voor de komende dagen. De vooruitzichten zijn een windkracht 3/4 en iets warmere temperaturen, wat het zeilen zeer aangenaam zal maken.

Livestream
Twee klassen zullen tijdens de race live op het internet te volgen zijn. Dankzij de techniek van ChampionChip Sailing. De mensen thuis hoeven hierdoor niets te missen.

De Delta Lloyd Regatta vindt plaats van 21-25 mei 2008 in Medemblik.

Foto: Delta Lloyd Regatta 2007

Last modified: 20 mei 2008
Sluiten