Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Oceans of Hope, aandacht voor chronisch zieken

16:11

Het Deense jacht Oceans of Hope is in de Amsterdam Marina voor een stop-over tijdens een zeiltocht rond de wereld. Mensen met multiple sclerose (MS) bemannen het jacht dat rond de wereld zeilt. Het doel van het project is om de wereld te laten zien wat er mogelijk is, als mensen met een chronische ziekte worden gestimuleerd om hun individuele problemen te overwinnen. Gedurende 17 maanden zorgt de stichting in twintig verschillende havens voor zeilevenementen die contacten tussen MS-patiënten en zeilers wereldwijd versterken.

Sailing Sclerosis Foundationis

Oceans of HopeDe Sailing Sclerosis Foundationis is opgericht door de  Deense neuroloog en zeilfanaat Dr. Mikkel Anthonisen. Het doel van Anhonisen is om meer aandacht te krijgen voor multiple sclerose (MS). “Iedere persoon met MS is uniek en heeft een persoonlijk behandelplan nodig. Met deze zeiltocht willen we laten zien dat dromen nog steeds gerealiseerd kunnen worden, ondanks een serieuze ziekte.”

Een van de bemanningsleden is de 44-jarige Amsterdammer Peter van Polen. Hij is in 1999 met MS gediagnostiseerd. De vader van twee kinderen geniet van de uitdaging. “Het is geweldig om op het water te zijn. Er is een enorm gevoel van saamhorigheid, iedereen helpt elkaar zonder iets te hoeven vragen.”

De reis

Aanstaande zaterdagavond vaart Oceans of Hope door naar Portsmouth, Engeland. Tessa van den Berg vaart vanaf zaterdag als tweede Nederlandse mee met het zeiljacht.  Na Portsmouth vaart het jacht naar La Rochelle, Frankrijk (10-14 juli) en Lissabon, Portugal (25 juli- 2 augustus). Vanaf dit punt steekt Oceans of Hope de Atlantische Oceaan over naar Boston, Amerika. Het schip komt daar op 8 september aan om aanwezig te zijn bij de ACTRIMS-ECTRIMS conferentie. Dit is ‘s werelds grootste internationale congres gewijd aan fundamenteel en klinisch onderzoek rond multiple sclerose.

“Wij zijn erg trots dat wij deel uit mogen maken van deze bijzondere zeiltocht,” zegt David Allsop, senior vice president, Europa en Canada van Biogen Idec. “Dit project sluit perfect aan bij onze decennialange inzet voor mensen met MS. De behandeling van MS behoeft een holistische benadering, met de juiste toegang tot behandelingen en lokale betrokkenheid. We zijn er van overtuigd dat de ‘empowerment-boodschap’ van de Oceans of Hope, een positief effect heeft op duizenden mensen met MS.”

 

Foto: Oceans of Hope

Last modified: 1 juli 2014
Sluiten