Nieuws

Ocean Racer een week op het droge

Afgelopen maandag is de Delta Lloyd Ocean Racer uit het water gehesen. De zeilboot is een week lang te bewonderen op het Beursplein in Amsterdam. Dit is ter gelegenheid van de beursgang van Delta Lloyd Groep op dinsdag 3 november.

13:30

De boot is maandag vanaf de haven van IJmuiden naar Amsterdam vervoerd. Hiervoor werd de 20 meter lange boot ontdaan van haar mast, opbouw, roer en kiel. In drie vrachtwagens is ze naar het Beursplein gebracht. Hier wordt de Delta Lloyd weer opgebouwd. In totaal weegt de boot 14 ton en op het water kan zij een snelheid van 40 knopen halen. In 2006 won de boot, toen nog ABN Amro One, de Volvo Ocean Race.

 

Oud bemanningslid van de Delta Lloyd, Gerd-Jan Poortman zal rondleidingen geven op de boot. De voordekker heeft twee keer meegevaren met de Volvo Ocean Race. Naast de rondleiding kunnen bezoekers hun zeilvaardigheden testen en op de foto als stuurman van de Delta Lloyd. Vanaf zaterdag 31 oktober tot en met donderdag 5 november blijft de boot ter bezichtiging op het Beursplein.

Last modified: 29 oktober 2009
Sluiten