Nieuws

Historische beelden van overvaren Duitse zeilschip

06:45

Al twee keer eerder schreven we over het zeilschip No. 5 Elbe, het jacht dat zonk na een aanvaring met vrachtschip Astrosprinter. Alle 43 de opvarenden hebben het ongeluk overleefd. Momenteel staat het jacht op de Peters-scheepswerf in Wewelsfleth en is te zien dat een deel van het onderwaterschip eruit ziet als gekreukt papier. Het historische zeilschip kent een rijke geschiedenis. Zo heeft de boot in 1936, onder de naam Wander Bird, Kaap Hoorn gerond.

Zie ook: Bekijk de beelden vlak voor het ongeluk

De schoener, gebouwd in 1883, diende tot 1924 als boot om loodsen van en naar schepen te brengen. Later kwam het schip in particuliere handen terecht en voer het lange tijd over de wereldzeeën. In 1929 werd de schoener gekocht door de Amerikaanse journalist Warwick Tompkins, die de Duitse naam veranderde naar Wander Bird.

Nadat Tompkins verschillende transatlantische passages had gevaren, besloot hij om in 1936 met Wander Bird naar San Francisco te zeilen. Hiervoor moest hij Kaap Hoorn trotseren. De korte video hieronder laat die gebeurtenis zien. Tompkins’ kinderen Ann (6 jaar) en Warwick Jr. (4 jaar) zeilden ook mee aan boord. De twee kleintjes zijn op spectaculaire wijze te zien in het filmpje.

Omslagfoto: Screenshot YouTube-video

 

Tags: , , , , , , Last modified: 27 juni 2019
Sluiten