Nieuws

Nieuwste klasse een feit

10:15

Op zaterdag 28 januari 2012 vond bij watersportvereniging Braassemermeer de oprichtingsvergadering van Access Klasse Nederland plaats.

Het voorgenomen bestuur van deze klassenorganisatie is aangenomen door de aanwezigen, zij bestaat uit: Jan de Vreede, Irene Wentink, Dirk van Zyverden, Wilma van den Broek en Evert Jan Breuker.

Het betreft een klasse speciaal voor mensen met een beperking. De klasse heeft een Sailability bestuurslid in het bestuur gevraagd omdat Sailability het grootste deel van de Access boten in Nederland bezit.

Er is een stand van zaken aan de aanwezigen getoond. Tevens is besproken wat er voor dit jaar belangrijk is. De registratie bij de Kamer van Koophandel is het eerste dat moet gebeuren, daarnaast zullen er een aantal wedstrijden worden georganiseerd. De klasse is met 3 watersportverenigingen in gesprek.
Aan iedereen wordt gevraagd om zoveel mogelijk mensen over de klasse te vertellen, zodat zij bekendheid krijgt. De eerste promotie is op Boot Holland, 10 t/m 15 februari in het WTC gebouw in Leeuwarden.

De Access-klasse bevat 4 boottypes, Access 2.3, Access 303, Access Liberty en de Skud18. De laatste is de paralympische tweemansboot. De klasse is een door de IFDS erkende klasse. Om het jaar wordt er een WK gehouden. In het tussen liggende jaar wordt een continentaal evenement georganiseerd.

Voor meer informatie zie: www.accessklasse.nl of op de Facebook pagina bij de Access Klasse Nederland groep.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 17 februari 2012
Sluiten