Nieuws

Nieuwe samenwerking Costers en Watersportverbond

Het Watersportverbond en de broers Sven en Kalle Coster slaan een nieuwe weg in. Beide partijen zijn van mening dat betere prestaties mogelijk zijn als Team Coster verder gaat als zelfstandig opererend team in de Olympische 470-klasse.

09:35

In het kort komt het erop neer dat de Costers vanaf 1 april 2011 tot en met september 2012 zelf verantwoordelijk zijn voor de invulling van hun programma en de financiering ervan en dat vader Dick Coster de begeleiding weer overneemt. Tot recent werkten de broers samen met Delta Lloyd kernploegcoach Sven Karsenbarg die ook 470-zeilers en kernploegleden Steven LeFevre en Steven Krol onder zijn hoede heeft.

Het Watersportverbond blijft Team Coster ondersteunen met een financiële bijdrage en de kennis van beschikbare specialisten. Tevens stelt het Watersportverbond kostenloos de boten en huidige zeilgarderobe beschikbaar.

Evaluatie
De ondersteuning en bijdrage van het Watersportverbond wordt elke drie maanden geëvalueerd op basis van sportieve prestaties van Team Coster. Verder heeft het Watersportverbond als voorwaarde dat Team Coster een goed onderbouwd sporttechnisch plan overlegt met een sluitende begroting.

Medaille
Kalle Coster is enthousiast. “Op deze manier kunnen we, op weg naar London 2012, werken op de manier waarin wij geloven zonder dat we steun van het Watersportverbond verliezen. We laten het verleden achter ons. Zowel de bond als wij kijken positief naar de toekomst en onze samenwerking.”

De jongste Coster legt verder uit: “Het is voor ons een bewuste keuze om financieel een stap terug te doen met als gevolg dat wij het gevoel hebben dat we ons doel kunnen bereiken: een medaille op de Olympische Spelen van London 2012. Oh ja, ik wil natuurlijk vermelden dat we naast onze huidige sponsors op zoek zijn naar nieuwe partners voor Team Coster.”

Onafhankelijk 
Hessel Evertse, hoofd topzeilen van het Watersportverbond, is tevreden over de nieuwe afspraken. “We kwamen na de evaluatie in februari tot de conclusie dat de Costers beter af zouden zijn als onafhankelijk team. We hebben deze constructie in het verleden ook al eens met succes opgetuigd, bijvoorbeeld met Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis in de Tornado-klasse. Het Watersportverbond, als zeilsportpromotor, is voorstander van deze zogenoemde merkenteams. Zolang ze maar goed georganiseerd zijn, hun afspraken nakomen en de sport en sponsors positief uitdragen.”

Bron: Simon Keijzer/Watersportverbond

Foto’s: Richard Langdon

Last modified: 8 april 2011
Sluiten