Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nieuwe zeilgame ‘De Optimist’ voor kinderen

14:18

Delta Lloyd heeft het nieuwe zeilspel ‘De Optimist’ voor smartphones en tablets gelanceerd. In het spel moet de speler al zeilend stormen trotseren, walvissen ontwijken en draaikolken vermijden. De game is onderdeel van de Optimist on Tour-campagne, het zomerprogramma van Delta Lloyd om kinderen te enthousiasmeren voor de watersport en zeilen in het bijzonder.

Visual zeilgame staandHet spel

De game is gebaseerd op de televisiereclame van Delta Lloyd waarin een jongetje met zijn een Optimist het avontuur tegemoet gaat. Zijn voorbereiding, kennis en inzicht helpen hem de obstakels op zijn reis te overwinnen.

De game is al sinds 16 mei exclusief te spelen bij de Optimist on Tour-campagne, maar is nu ook voor iedereen gratis te downloaden. Door te blazen of op het scherm te tikken, gaat de boot sneller varen. Ontwijk boten, walvissen en andere obstakels door de telefoon of tablet te kantelen.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: “Delta Lloyd heeft zich niet alleen ten doel gesteld het professionele zeilen in Nederland door zeilsponsoring naar een hoger plan te tillen, maar het zeilen ook onder een groter deel van de bevolking populair te maken. Het creëren van een mobiele zeilgame lag daarmee voor de hand. Met de leukste zeilgame van Nederland als onderdeel van de Optimist on Tour, bouwen we het in 2013 geïntroduceerde communicatieconcept ‘de Optimist’ verder uit.”

Optimist on Tour 

Delta Lloyd organiseert deze zomer op tien zeilplaatsen in Nederland de Optimist on Tour. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten van zeilles in een Optimist tot suppen en lopen op water in een waterbal. Ook op het droge is van alles te beleven. Naast het spelen van de zeilgame ‘De Optimist’ kunnen kinderen proefjes doen in het waterlaboratorium en knopen leren leggen. Onderdeel van het zomerprogramma is de jeugdserie over een groep jongeren op zeilkamp. ‘w.s.v. De Optimist’ is vanaf 19 juli te zien bij RTL Telekids. Voor het gedetailleerde programma en meer informatie kunt u kijken op www.optimistontour.nl

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten