Actueel, Nieuws

Nieuwe voorzitter NAUTIBEL

12:30

De vereniging voor de Belgische watersportbedrijven, NAUTIBEL, zet zich in om het professionalisme in de pleziervaart te versterken. De vereniging volgt de groeitrend van de watersportsector en is positief over de laatste ontwikkelingen. Anne Marie Bouweraerts neemt dit voorjaar de voorzittersrol van Eddy Coenen over in het bestuur van de vereniging.

Vorig jaar legden een recordaantal van 3400 mensen het stuurbrevetexamen af. Uit cijfers van federale overheidsdienst Mobiliteit, dienst Scheepvaart blijkt dat het aantal registraties van pleziervaartuigen is in tien jaar tijd verdubbeld. De sector maakt melding van een hoopgevende relance sinds 2008. Die laat zich vooral voelen in de sectoren van de trailerbare motorboten en jet ski’s, verhuur en charter van jachten, de dienstverlening en de opleiding voor zowel zeilen als motorbootvaren. Ook de nieuwe initiatieven in de jachtbouw in België zijn tekenen van een heropleving. Het is tijd voor een hogere versnelling in de professionalisering van de sector, vindt de gloednieuwe voorzitter Anne Marie Bouweraerts.

Nieuw bestuur

NAUTIBEL voorzitter Anne Marie Bouweraerts Anne Marie Bouweraerts neemt dit voorjaar de voorzittersrol van Eddy Coenen over in het bestuur van de federale vereniging voor professionals in de watersport en waterrecreatiebranche. Bouweraerts is al meer dan 20 jaar actief in deze sector, eerst als bediende in een verzekeringsmaatschappij om recent, via een tussenstap als zelfstandig gespecialiseerd makelaar, door te groeien als zaakvoerder van de gerenommeerde watersportverzekeraar GJW Insurance.

De aftredende voorzitter Eddy Coenen gaat zich mee toeleggen op zijn florissant scholingsbedrijf Nautinstruct dat steeds meer in het buitenland actief is. Zijn eerdere nadruk op veilig varen zal worden verdergezet door NAUTIBEL. De raad van bestuur is samengesteld door vertegenwoordigers van de diverse subbranches: motor en zeiljachten, toeleveranciers, opleiding, gespecialiseerde detailzaken enz..

Plannen

NAUTIBEL sprak met zowel de staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein, de minister voor sport Philippe Muyters als met de gouverneur van West Vlaanderen Carl Decaluwé over de pleziervaart reglementering. De organisatie is een cruciale adviseur in het federaal Overlegplatform van de Pleziervaart die de nieuwe reglementen voorbereid.

Ook voor 2015 staan er diverse activiteiten gepland waaronder een professioneel contactmoment op de wereldbeurs voor de jachtbouw en watersportwereld METS in Amsterdam. Infosessies rond Social Media, rechten en plichten van de watersportzaak, pleziervaart verzekering en een studiereis naar een werf waar mega jachten worden gebouwd.

Last modified: 22 november 2017
Sluiten