Nieuws

Nieuw elan in team vanUden TUDelft

Het vanUden TUDelft zeilteam, dat met hun Mumm 30 de afgelopen jaren steevast deelnam aan de Tour de France à la Voile, zal ook de komende jaren aan het befaamde 'rondje Frankrijk' meedoen. Een nieuw team jonge zeilers pakt de draad op.

13:52

Het vanUden TUDelft zeilteam in actie tijdens een van de IJspegelraces. (Foto: ijspegel.com / Leo Eggink)
Het vanUden TUDelft zeilteam, dat met hun Mumm 30 de afgelopen jaren steevast deelnam aan de Tour de France à la Voile, zal ook de komende jaren aan het befaamde ‘rondje Frankrijk’ meedoen. Een nieuw team jonge zeilers pakt de draad op.


Dit jaar zeilde het Delftse studententeam naar een verdienstelijke derde plaats in het studentenklassement van de Tour. Dit evenement was het sluitstuk van een driejarige campagne.


Het toenmalige team heeft nu het stokje overgegeven aan een nieuwe ploeg. Elf zeilers zullen zich de komende maanden al trainend en racend voorbereiden op het rondje Frankrijk dat verzeild wordt van 28 juni tot en met 28 juli 2007. Deze keer bestaat de ploeg niet alleen uit mannen. Suzanne Leinders (een van de schippers) en Mijke Lievens (voordekker) zijn de twee vrouwelijke bemanningsleden naast Michiel van der Meulen, Thijs Moens, Rob van Burik, Anton Groefsma, Ralph Moolenaar, Pieter van der Plas, Ties van Bruinesse, Doutse van Helden en Rens van Arkel.


Het eerste ijkmoment is de Van Uden Reco Regatta in Stellendam. De komende maanden zeilt het team onder meer de IJspegelraces bij Scheveningen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten