Actueel, Nieuws

Nieuw spelprogramma ‘De zeven zeeën’

09:45

De Zeven Zeeën is een nieuw spelprogramma van BNN. De serie die eind maart start richt zich op duurzaamheid van de zee. Tien bekende Nederlanders gaan met elkaar de strijd aan om te bepalen wie de beste actievoerder is. In de afvalrace stelt presentatrice Floortje Dessing elke week de deelnemers op de proef, waarvan er elke uitzending iemand naar huis moet.

Floortje DessingDe tien deelnemers worden geconfronteerd met vervuiling, overbevissing en olieboring. Vanaf een zeilschip in de Middellandse Zee krijgen de BN’ers opdrachten die te maken hebben met de wereldzeeën en met actievoeren. Iedere week gaat een van de kandidaten naar huis. De winnaar blijft, de rest stemt wie er naar huis moet.

Patrick Martens, Toprak Yalciner, Lisa Smit, Anna Speller, Daniel Boissevain, Bastiaan van Schaik, Nicolien Sauerbreij, Niels Gomperts, Pepijn Lanen en Dian Liesker zijn de tien die de strijd met elkaar aangaan.

Nieuw voor Floortje Dessing

Voor Floortje Dessing is het spelprogramma een nieuwe uitdaging. Dessing is vooral bekend van haar reisprogramma’s, maar is zeer te spreken over het nieuwe concept. “Een tv-programma maken met zo’n grote crew en tien kandidaten is een totaal ander vak dan wat ik normaal doe, maar heel boeiend om mee te maken. Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee. Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen.”

Het spelprogramma is in samenwerking met Greenpeace, dat hun ervaringen met hun actievoering voor een leefbare zee met het programma deelt. De Zeven Zeeën is vanaf 30 maart te zien bij BNN, op NPO3.

Last modified: 22 maart 2015
Sluiten