Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Nieuwe records in Sydney Hobart Yacht Race

10:31

Met een recordtijd van 1 dag, 13 uur, 31 minuten en 20 seconden wint het Australische team van Perpetual Loyal de Sydney Hobart Yacht Race 2016. Achtvoudig winnaar Wild Oats XI moest afgelopen dinsdag de handdoek in de ring gooien vanwege falen van het hydraulische kielsysteem. Annemieke Bes en Carolijn Brouwer varen momenteel met TP52 Ragamuffin op de 20e plaats, maar kunnen zeker nog plaatsen stijgen. De line honours gaat naar perpetual Loyal, maar de strijd onder handicap is nog niet gestreden.

https://youtu.be/8Jz_T0qT_J0

Perpetual LOYAL verbrak het record met 4 uur, 51 minuten en 52 seconden dat op naam stond van Wild Oats XI in 2012. De Australiërs begonnen de race meteen fel en gingen nek aan nek met Wild Oats XI. Nadat de voormalig recordhouder uitviel gingen de winnaars aan de leiding en gaven deze positie niet meer uit handen. “We gingen nek aan nek met Wild Oats, slechts een mijl toen het gebeurde,” vertelt schipper Anthony Bell. “Het is jammer dat ze uitvielen, we hadden graag tegen hen gestreden, maar dit is nou eenmaal wedstrijdzeilen.”

“We hadden niks te verliezen toen we aan de race begonnen. We knalden uit de startblokken en zeilden een prachtige race. We hadden niet bedacht dat we een record zouden breken, maar het is een te gek dat we het hebben gedaan,” aldus Bell.

Record door drie teams verbroken

Perpetual LOYAL was niet de enige die in een nieuwe recordtijd Hobart bereikte. Het team van Jim Delegat op de Volvo 70 Giacomo finishte slechts twee uur later na de winnaar. Op de voet gevolgd door Seng Huang Lee, met Scallywag.

De zeilers zijn te volgen via de tracker.

Tags: , , Last modified: 28 december 2016
Sluiten