Nieuws

Nederlandse vertrekkers helpen door orkaan Beryl getroffen gebied

Met hun eigen zeiljachten

18:26

orkaan Beryl

Zes Nederlandse vertrekkers geven noodhulp vanuit Trinidad aan de Grenadines, die hard getroffen zijn door orkaan Beryl. De boten vluchtten zelf voor Beryl naar Trinidad en kwamen daar zaterdag en zondag aan, net voor de orkaan noordelijk langs raasde op maandag.

Snel doorgepakt

Connie Gilissen, van zeiljacht RollerCoaster: “Hier was er met name wind regen en golfslag te merken, maar wij hebben alles veilig doorstaan. Nadat we ons er dinsdag van verzekerd hadden dat alle andere cruisers die we kenden veilig en wel waren, kwam ‘s middags al het idee om noodhulp te gaan verzorgen. Dennis en Janell hebben daarin snel doorgepakt en hadden snel een donatie mogelijkheid gecreëerd en deze verspreid onder de Nederlandse boten in het Caribische gebied.” 

“We willen met volgeladen boten terugvaren naar de kleine Caribische eilanden in St Vincent en de Grenadines: Mayreau, Union Island, Canouan en Bequia. Carriacou en Petit Martinique zijn ook zwaar getroffen, maar deze eilanden krijgen al veel gecoördineerde hulp van Moeder eiland Grenada, wat relatief weinig schade heeft geleden. Onze vertrekkersboten zijn uitgerust met generatoren, watermakers en veel gereedschap aan boord, waar we de lokale mensen erg mee kunnen helpen.”

Noodboodschappen

In minder dan een dag is al €3500,- opgehaald en op woensdag hebben de vertrekkers zich in twee teams verdeeld om dit geld aan noodhulp goederen uit te geven. Team 1 heeft voor €1500,- spullen bij de bouwmarkt gehaald zodat er onderdak gecreëerd kan worden en het opbouwen kan beginnen. En Team 2 is in samenwerking met een grote supermarkt hier voor €1800,- aan noodboodschappen in gaan slaan. Met al deze spullen zijn de boten Satisfaction en Paradiso volgeladen en deze zijn vanochtend vroeg naar de eilanden vertrokken. Zij zullen een tussenstop op Grenada maken om te kijken hoe de situatie er dan voor staat en eventueel goederen aan Stardust overdragen om zo snel mogelijk alles bij de mensen die het nodig hebben te krijgen.

orkaan Beryl

“Omdat er geld over is en er nog “lege” boten zijn die graag die kant op willen om te helpen zijn meer donaties erg gewenst. We willen zondag met nog eens twee volgeladen boten naar het getroffen gebied gaan om te helpen.”

Ook meehelpen? Scan de QR-code hieronder of stuur een mailtje. De actie volgen kan via de Instagram van Satisfacation.

orkaan Beryl
Last modified: 9 juli 2024
Sluiten