Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse jeugd heeft goede start op WK

10:37

De ISAF Youth Sailing World Chamionships in Portugal zijn van start gegaan. In totaal varen acht Nederlandse jeugdtalenten mee om een podiumplek. De jeugdtalenten moesten even wachten op goed weer en konden met zon en 10-15 knopen wind hun eerste wedstrijden varen.

Lambriex en Meijer op de vijfde plaats

ISAF Youth Sailing World Chamionships In de 420 klasse varen de jeugdtalenten Bart Lambriex en Philip Meijer. Ze gaan goed van start op de eerste dag van het jeugd WK. In de sterke velden zoals bij de 420 klasse, is het vaak al genoeg om stabiel in de top mee te draaien en de onvermijdelijke fouten te minimaliseren. In de voorhoede varen kan al voor een podiumplaats zorgen. Bart en Philip ervaren de sterke tegenstand, maar laten zich niet gek maken. Met een 5e en een 7e plaats in de eerste 2 races, staan ze er op een 5e overall plaats mooi bij. Er volgen nog 7 wedstrijden dus de kans op een medaille is nog steeds aanwezig.

Van Aanholt en Van Stekelenborg moeten even inkomen

Pas zondagavond kon Lars van Stekelenborg zich bij teammaatje Odile van Aanholt voegen, na een succesvol verlopen EK 49er FX te Helsinki (11e). De inmiddels ervaren zeilers hadden nog kleine leerpunten in de onderlinge communicatie, maar herstellen zich zeer snel. Na de eerste 3 wedstrijden in de 29er vloot staan zij zevende en zien volop mogelijkheden voor een goed vervolg.

Wempe en Engberts in een groot veld

In het grootste veld van rond de 50 boten per Laser Radial vloot is er een flinke uitdaging om direct aan de kop van het veld te varen. Kleine foutjes op de startlijn en een flinke knoop in de schoot bij Benjamin zorgen voor een iets stroevere start. Judith en Benjamin weten waar ze de winst kunnen pakken en blijven nu voorlopig steken op een 15e (Benjamin) en 21e (Judith) positie.

Hoekstra en Wennekes laat het water op 

Om ongelukken te voorkomen wil de organisatie de snelle zeilboten en surfers niet laten kruisen in het wedstrijdveld. De RS:X surfers gaan daarom pas om 15.00 uur het water op. De Surf en Turf kan dus pas na 3 wedstrijden rond 21.00 aan gegeten worden. Moe en voldaan staat Sil als jongste Nederlandse deelnemer op een nette 14e plaats. Sara Wennekes staat op een voorlopige 9e plek. Vandaag mogen de surfers als eerste het water op en zal zeker Sara het heft in handen willen nemen om naar de top te kunnen klimmen.

 

Last modified: 15 juli 2014
Sluiten