Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlanders klaar voor WK ORCi 2012 in Finland

14:22

Team Van Vuuren

Team Van VuureVol energie zal Team VanVuuren als enige Nederlandse team deelnemen aan de wereldkampioenschap ORCi in Helsinki [4-11augustus2012]. Na een zeer succesvolle voorbereiding in het Nederlandse circuit, is het streven om deze successen door te zetten. De week voor het WK staat als laatste voorbereiding de Baltic Offshore Week nog in de planning. “De ideale generale repetitie: op hetzelfde water en veelal al tegen dezelfde tegenstanders.” aldus schipper en team coach Van Vuuren.

Team Van VuurenVol energie zal Team VanVuuren als enige Nederlandse team deelnemen aan de wereldkampioenschap ORCi in Helsinki [4-11augustus2012]. Na een zeer succesvolle voorbereiding in het Nederlandse circuit, is het streven om deze successen door te zetten. De week voor het WK staat als laatste voorbereiding de Baltic Offshore Week nog in de planning. “De ideale generale repetitie: op hetzelfde water en veelal al tegen dezelfde tegenstanders.” aldus schipper en team coach Van Vuuren.

North Sea Regatta
In aanloop naar de WK is het team aangevuld met enkele nieuwe teamleden met als doel om met nieuwe inzichten elkaar scherp te houden. Er is hard gewerkt en veel getraind met het nieuwe team en de resultaten zijn tot dusver boven verwachting. Team VanVuuren heeft met Salona37-’Lenco’ actief gevaren in het Nederlandse circuit 2012 tijdens: de Y-Toren Regatta, offshore North Sea Regatta Vuurschepen race, RORC North Sea race, NSR inshore races, Lenco regatta. Alle bovenstaande races zijn succesvol met een 1e plaats afgesloten en het team is er daarnaast erg trots op om overall winnaar te zijn van de North Sea Regatta 2012.

Team
Tijdens WK 2012 zal Team Van Vuuren bestaan uit: Erik van Vuuren (schipper / stuurman), Evert Jansen (grootzeiltrim), Rob Schutte (genua- & spinnakertrim), Marc de Roos (genua- & spinnakertrim), Michiel Steegmans (sweeper), Menno Berens (pit), Roald van Vuuren (mastman), Kees van Uffelen (voordekker), Ruud Kapteijn (navigator) en Mischa Heemskerk (tacticus).

3D Meting
Niet alleen bij de teamsamenstelling, maar ook in de optimalisatie van Salona37-’Lenco’ is veel onderzoek en tijd geïnvesteerd. De metingen van het jacht zijn in en buiten het water verricht. In samenwerking met het watersportverbond is een 3D meting gemaakt. Deze data is samen met de verwachte lokale omstandigheden en ORCi 2012 handicapregels gebruikt bij het maken van de juiste keuzes met optimaliseren van boot en zeilgarderobe.
“De winst zit hem in de voorbereiding, wordt vaak gezegd. Aan de voorbereiding zal het nu niet liggen. Achteraf zullen we zien of het de juiste keuzes en inspanningen zijn geweest:, aldus schipper Van Vuuren.

Een video-impressie van Team VanVuuren in aanloop naar het WK 2012 met Salona37-’Lenco’.
http://youtu.be/zX4GVQmzJL0

De mannen zijn te volgen tijdens het WK via: https://twitter.com/TeamVanVuuren
Tevens zal Erik van Vuuren zijn blog bijhouden op www.vanvuurensailing.com
Evenement website: www.orciworlds2012.com

Last modified: 19 juli 2012
Sluiten