Nieuws

Nederland ook als team sterk tijdens WK Optimist

10:07

Tijdens het WK Optimist te Napier, Nieuw Zeeland bewijst het Nederlandse team naast de individuele klasse van Bart Lambriex en Philip Meijer ook een goed collectief te hebben tijdens het WK Teamzeilen. 

Vandaag werd er gestreden om de titel WK Teamzeilen Optimist. Na een aantal spannende races is het Nederlandse team doorgedrongen tot de beste 16 landen.

Grote landen verslagen
Na op basis van de individuele resultaten geplaatst te zijn als derde land kreeg het Nederlandse team, bestaande uit Bart Lambriex, Philip Meijer, Joris Latenstein v. Voorst, Demi van der Meer en Xander van Beurden, een vrije toegang tot de 2e ronde van het WK Teamzeilen. In die 2e ronde moesten ze direct aantreden tegen grootmacht Polen wat een zeer spannende race bleek te worden. Uiteindelijk konden de Nederlandse jongens met een minimaal verschil van 2 punten door naar de volgende grote tegenstander, de Chinezen. Veel consternatie tijdens deze confrontatie, waar de Nederlanders leken te verliezen kwam er een verlossende beslissing van de jury. China werd gediskwalificeerd voor het overslaan van een boei door een teamgenoot. Een miraculeuze redding met een directe plaatsing bij de top 16 tot gevolg. China zal morgen in de herkansing tegen Spanje alsnog moeten proberen om in de finale serie te komen. Onze Nederlandse jongens kunnen zich opmaken voor de eerste knock out wedstrijd tegen de Kroaten.

WK Optimist
Morgen zal de finale van het Teamzeilen worden afgewerkt. Vrijdag 6 januari vindt er een rustdag plaats en zaterdag 7 januari zal het WK Optimist (fleetracing) verder gaan. Bart Lambriex is een plaatsje gezakt naar een 2e plek overall, maar heeft beduidend minder punten zonder de aftrek van de slechtste wedstrijd, wat betekent dat hij zich nog wel een foutje kan permiteren. Zijn directe tegenstanders in de kop van het veld kunnen dat niet. Philip Meijer handhaaft zich ook knap in de top 10, met de 7e plaats. Een verslag van de 3e racedag en de voorspellingen voor de mogelijke winnaar van het WK door de zeilers uit andere landen vindt u op de officiële website van het WK.

Verslagen en uitslagen
Officiële website WK Optimist
Video verslag dag 3 (incl. voorspellingen)
Video verslag Teamzeilen (voorrondes)
Tussenstand Teamzeilen
Facebookpagina Optimist Club Nederland

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten