Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nationaal Regenboog Evenement van start

13:47

Regenboog

RegenboogHet tweede Nationaal Regenboog Evenement gaat weer van start op het grootste plassengebied van Nederland, midden in het Groene Hart. Ook wel genoemd ‘het skûtsjesilen van de Randstad’, maar dan met Regenbogen, oer-Hollandse zeilboten van Koningsklasse. Van 4 t/m 8 juli zijn de wedstrijden vanaf de wal of op het water te bekijken en zijn veel activiteiten voor het publiek. Het Nationaal Regenboog Evenement wordt afgetrapt met veel festiviteiten in Leiden en een binnentocht van de 15 wedstrijdboten in de historische stad op 3 juli. Waarbij de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland het evenement officieel opent.Regenboog Evenement gaat weer van start op het grootste plassengebied van Nederland, midden in het Groene Hart. Ook wel genoemd ‘het skûtsjesilen van de Randstad’, maar dan met Regenbogen, oer-Hollandse zeilboten van Koningsklasse. Van 4 t/m 8 juli zijn de wedstrijden vanaf de wal of op het water te bekijken en zijn veel activiteiten voor het publiek. Het Nationaal Regenboog Evenement wordt afgetrapt met veel festiviteiten in Leiden en een binnentocht van de 15 wedstrijdboten in de historische stad op 3 juli. Waarbij de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland het evenement officieel opent.

Voorstellen
Op 3 juli om 19:00 uur opent de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, de heer Franssen, bij ‘ De Poort’, Haven 100, 2312 ML Leiden het Nationaal Regenboog Evenement. Voorafgaand vaart hij vanaf 18:30 uur, samen met de voorzitter van het Hollands Utrechts Plassenberaad, de heer J. Uit den Boogaard, de stad binnen in een sloep, gevolgd door de 15 wedstrijdboten van het Nationaal Regenboog Evenement. Bij ‘ De Poort’ worden de bemanningsleden per boot voorgesteld.

Groene Hart
De vloot vaart vijf dagen op vijf verschillende plassen in het Groene Hart, waarvoor bezoekers van het evenement vertier te vinden is in de vorm van muziek en wateractiviteiten zoals waterskiën en bootjes bouwen. De jeugd krijgt ook aandacht in het walprogramma, om met watersport en zeilen in aanraking te komen. De Regenbogen worden tijdens het evenement bemand door de top van de Nederlandse zeilsport.

De route
Woensdag 4 juli start de zeilcompetitie op de Kagerplassen (gemeente Teylingen). Op donderdag 5 juli komt het evenement aan bij het Braassemermeer (gemeente Kaag en Braassem). Vrijdag 6 juli wordt de strijd geleverd op de Westeinderplassen (gemeente Aalsmeer). Op zaterdag 7 juli nadert het hoogtepunt van het Nationaal Regenboog Evenement op de Vinkeveense plassen (gemeente De Ronde Venen). De finale is op zondag 8 juli op de Nieuwkoopse plassen (gemeente Nieuwkoop).

De deelnemers
De vijftien deelnemende Regenbogen vertegenwoordigen dorpen, gemeenten, provincies en het bedrijfsleven. De deelnemers zijn: Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Beleef de Bollenstreek, Bedrijven Rijnland, Het Groene Hart, Kaag en Braassem, Leiden, Leimuiden, Nieuwkoop, Provincie Zuid-Holland, De Ronde Venen, Teylingen, Bedrijfsleven Haarlemmermeer, Leidschendam-Voorburg.

Kijk voor de details op www.nationaalregenboogevenement.nl

Foto Eric van Staten

 

 

 


Last modified: 28 juni 2012
Sluiten