Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Mulder en Visser verliezen koppositie Nacra17

10:21

Wederom was het een dag met veel wachten op de wind. Aan het eind van de middag trok de wind iets aan en ging de Gold fleet het water op. Het bleef echter bij een enkele wedstrijd op 25 juli. Mandy Mulder en Thijs Visser verloren de eerste plek in het klassement, Groeneveld en Begemann wisten te stijgen in het klassement.

WK Nacra17, Groeneveld en BegemannGroeneveld en Begemann stijgen in ranglijst

Kernploeg teamgenoten Renee Groeneveld en Karel Begemann deden goede zaken met een zesde plaats en stegen naar een achtste plaats in het klassement. Elke Delnooz en Coen de Koning staan zevende in de ranglijst.

De Nederlandse teams hebben op het moment alle drie 25 punten en staan maar één punt achter op de nummers vier en vijf van het klassement, beide met 24 punten. De drie Nederlandse kernploeg teams hebben morgen weer kans om te klimmen in het klassement. Als de wind meewerkt tenminste. Er staan voor vrijdag 26 juli twee races in de gold fleet op de agenda.

Op zaterdag kunnen nog wedstrijden ingehaald worden voordat de afsluitende medalrace op het programma staat op dezelfde dag, met slechts de beste tien van het klassement. Daarvoor moeten minimaal drie races in de Gold fleet gezeild zijn. Indien dat niet het geval is, zal de ranglijst doorslaggevend zijn.

WK Nacra17 ScheveningenVerkeerde kant van het veld

Mandy Mulder: “Het was een moeilijke dag. We zagen te laat dat de wind rechts zat en konden toen achteraan sluiten in de rij. Het veld lag enorm uit elkaar en de afstand was te groot om nog iets goed te kunnen maken. We kunnen deze race pas aftrekken wanneer er vijf finaleraces gevaren zijn en met deze wind moeten we nog maar zien of dat gaat gebeuren.”

Terug in de race

Renée Groeneveld en Karel Begemann hebben zich na een wat mindere dag vandaag weer goed herpakt. Groeneveld: “We hebben ons geconcentreerd op de punten die gister niet lekker liepen. Het lange wachten kost veel energie. Rustig blijven en focus houden is belangrijk. We zijn tevreden met hoe we vandaag hebben gevaren, morgen nog een dag.”

Elke Delnooz en Coen de Koning

“In principe is dit wel ons weertje en zouden we hier het verschil kunnen maken. Daar zijn we vandaag niet helemaal in geslaagd, maar we hebben de schade beperkt weten te houden.” Aldus Delnooz.

 

Video: IcarusSailingMedia

Fotografie: Laurens Morel

Last modified: 26 juli 2013
Sluiten