Actueel, Nieuws

Zeilen voor MS-onderzoek

12:31

Ruben Donné is een professionele zeeman en amateurzeiler die een uitdagend zeilavontuur onderneemt om Multiple Sclerose (MS) op de kaart te zetten en fondsen voor onderzoek naar MS inzamelt. Een zenuwziekte waar zijn vader aan lijdt. Vandaag is een geneesmiddel voor MS onbestaand en Ruben wil geld inzamelen voor onderzoek naar een geneesmiddel.

Ruben DonnéOp 1 oktober 2016 gooit Ruben de trossen los in Nieuwpoort, België en zet hij koers naar Kaapstad, Zuid-Afrika met een voorziene tussenstop in Salvador, Brazilië om zich te bevoorraden. In totaal een zeiltocht van 7818 zeemijlen, 3 continenten en 60 dagen alleen aan boord van een 6.5 meter lange boot.

“Het zal een strijd zijn van mens versus natuur. Ik zal volledig zelf-afhankelijk zijn: navigatie, de zeilen trimmen, herstellingen doen, weer en verkeersinformatie interpreteren. De extreme leefomstandigheden van mezelf tegen Moeder Natuur is een uitdaging; ik wil ontdekken hoe ik onder deze uitzonderlijke omstandigheden reageren zal. Ik zal mij volledig uit mijn comfortzone begeven, grenzen verlegen om mijn doel te bereiken: de Atlantische Oceaan overzeilen.”

Motivatie

Ruben Donné met boot“Ik wil MS op een positieve manier op de kaart zetten. Vanaf nu tot en met mijn aankomst ‘challenge’ ik zoveel mogelijk mensen. Zo hoop ik een mooi bedrag bij elkaar te brengen om wetenschappelijk onderzoek naar MS te steunen. Mensen met MS hebben vandaag geen kans op genezing. Mijn papa heeft MS.”

Ruben heeft verschillende manieren  waarop je zijn challenge kan steunen. “Elke bijdrage maakt een verschil, groot of klein,” volgens Ruben. Steunen kan al vanaf € 10,-. Bekijk op www.sailingchallenge4ms.com de mogelijkheden.

Last modified: 2 februari 2016
Sluiten