Nieuws

Minimaal zeventien zwaardboten om te proberen

Stel: u wilt weten hoe een Laser 4000 zeilt. Of een Hornet. Of een RS. Dan moet u op 29 en 30 juni naar Zeewolde Strand.
Daar worden de Instapdagen voor open zwaardboten gehouden. Belangstellenden met een voorliefde voor open boten kunnen kennis maken met diverse klassen. Ten minste zeventien klasse zijn aanwezig...

13:19

29-30 JUNI: INSTAPDAGEN OPEN BOTEN

Stel: u wilt weten hoe een Laser 4000 zeilt. Of een Hornet. Of een RS. Dan moet u op 29 en 30 juni naar Zeewolde Strand.
Daar worden de Instapdagen voor open zwaardboten gehouden. Belangstellenden met een voorliefde voor open boten kunnen kennis maken met diverse klassen. Ten minste zeventien klasse zijn aanwezig.

Bezoekers vinden zelf het antwoord op de vraag ‘hoe zeilt dat nou?’ Ze kunnen meezeilen met diverse boten. Daartoe wordt een kort parcours uitgelegd, dat de deelnemende klassen gezamenlijk zeilen.

De Instapdagen zijn een initiatief van Feije Haadsma van de Hornet klasse. Haadsma: “Veel klassen organiseren een eigen open dag. Dat geeft nogal versnippering. Zo ontstond het idee om gezamenlijk een kennismakingsweekend op touw te zetten. Gedurende het zeilseizoen kom je wel in contact met zeilers uit andere boten. Het komt er echter zelden of nooit van om eens mee te zeilen en zo een ander schip te leren kennen. Dat kan straks wel in Zeewolde. De locatie biedt voordelen: er is een strand waar de boten gemakkelijk kunnen landen. Het zeilwater is open maar toch redelijk beschut. En Zeewolde Strand is centraal gelegen.”
Op de kant vinden bezoekers informatiestand en ze kunnen lezingen over zeiltrim en -tactiek volgen. Wie geen zeilpak heeft, kan er een lenen.
Het is overigens niet de bedoeling dat er zeilles gegeven wordt, maar beginners zijn natuurlijk van harte welkom om zich te oriënteren.

Boten
Begin mei hadden zeventien klassen deelname toegezegd. Het zijn:
Cadet, Finn, Hornet, Javelin, Laser 4000, RS 400, RS 700, RS 800, Solo, Sport 14, Stern, Sunfish, 29er, 49er, Topper, Topper Buzz, Topper Topaz.

Route
Zeewolde ligt in Zuidelijk Flevoland aan het Wolderwijd. Met de auto gemakkelijk te bereiken: volg de borden Zeewolde en daarna de route naar Zeewolde Strand. Parkeerplaatsen zijn er genoeg.

Data
Zoals vermeld: zaterdag 29 en zondag 30 juni. De toegang is gratis.
Meer informatie is te vinden op de site van de Hornet-klasse: www.hornet.nl.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten