Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Met weemoed in de winterberging

09:46

 Een winterstaller haalt vertwijfelt de schouders op. “Voorgaande jaren had ik de meeste boten al binnen staan. Nu slechts een handjevol. Het lijkt wel of booteigenaren vanwege het mooie weer maar geen afscheid kunnen nemen van het varen.”

Ik kan mij dit laatste goed voorstellen. Terwijl ik dit voorwoord tik, leven we al in november. Afgelopen weekend was het opnieuw het mooiste weer van de wereld, werden qua temperatuur weerrecords gebroken en werd er overal nog volop gezeild.

Met de nodige pijn in het hart, maak ik elk najaar mijn boot klaar om op de wal te zetten. Een gevoel van weemoed overheerst. Weer is een seizoen voorbij. En wederom voelt het alsof het voorbij is gevlogen.

De komende winter hoeven we ons, als zeilliefhebbers, gelukkig niet te vervelen. Elk moment van de dag kunnen we de Volvo Ocean Race volgen. Als u dit leest, is de vloot 
net aan de tweede etappe van Kaapstad naar Abu Dhabi begonnen. Een etappe over meer dan 6100 nautische mijlen met een verwachte aankomst tussen 11 en 15 december.
De zeven deelnemende teams hebben tijdens de race om de wereld nog een lange weg 
te gaan, maar in Scheveningen is men al druk bezig met de voorbereidingen voor de pitstop die op 18, 19 en 20 juni 2015 zal worden gehouden. De top 100 van het Haagse bedrijfsleven, er zijn nog enkele sponsors nodig, was onlangs in het nieuwe Zuiderstrandtheater uitgenodigd om de Volvo Ocean Race experience alvast te beleven.

The Haque verwacht tijdens het  zeil- en muziekfestival minimaal 100.000 belangstellenden, maar houdt rekening met het dubbele. ‘Ik heb mijn baas alvast gevraagd of ik drie vrije dagen verlof kan opnemen,’ mailde van de week een zeilvriend.
Misschien is het verstandig om dit ook te doen.

Cees van Dijk
Hoofdredacteur

Last modified: 20 november 2014
Sluiten