Nieuws

De Colin Archer Memorial Race komt er weer aan

“Het is de ideale aanbrengwedstrijd voor een vakantie in de Oostzee.”

13:11

De grootste zeezeilrace van Nederland gaat op 13 juli weer van Lauwersoog naar Larvik in Noorwegen. Al 120 boten hebben zich ingeschreven voor de Colin Archer Memorial Race. Een tocht van 390 of 450 mijl die, afhankelijk van de boot, drie tot vijf dagen duurt. “Het is de ideale aanbrengwedstrijd voor een schitterende vakantie in de Oostzee.”

Colin Archer Memorial Race

De wedstrijd bestaat sinds 1982 en wordt om het jaar gevaren. Hij is vernoemd naar Colin Archer, een van de belangrijkste scheepsontwerpers uit de 19e eeuw die woonde in het Noorse Larvik. Er zijn verschillende klassen die aan de wedstrijd meedoen: ORC, Multihulls en de vrije klassen, met een minimumromplengte van 7.50 meter.

Route en programma

Op vrijdag varen alle boten naar de buitenhaven van Lauwersoog waar iedereen samen gaat eten. De volgende dag is de briefing en de start van de race. De snelle boten varen een langere route dan de langzame zodat iedereen ongeveer tegelijkertijd aankomt in Noorwegen. Woensdag na de start is de laatste dag dat boten reglementair kunnen finishen. Op donderdag is dan de prijsuitreiking met een barbecue. In dezelfde week vindt ook de Parade of Sail plaats, waarmee een eerbetoon wordt gegeven aan Colin Archer, die in Larvik begraven ligt.

Wie nog een boot of bemanning zoekt kan een verzoek doen in de bemanningsgroep. De laatste kans om je aan te melden voor de Colin Archer Memorial Race is op de donderdag voor de start.

Lees ook: Wedstrijdzeilen naar Noorwegen: spetterende start zomervakantie


Praktijkgids Naar zee

€13,49

In deze compacte gids over voor het eerst oversteken naar Engeland of richting het Kanaal:

  • Zeemanschap
  • Tochtplanning
  • Navigatie
  • Meteorologie
  • Inspiratietochten overzee
Last modified: 2 juli 2024
Sluiten