Nieuws

Meer transacties gebruikte jachten

De verkoop van gebruikte jachten is in het tweede kwartaal van 2010 toegenomen met 28 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dit melden jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

21:37

Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars: “Het is goed om te constateren dat we weer een opgaande lijn zien. De verkoopprijzen lijken zich langzamerhand te stabiliseren na een forse daling is 2009. We doen er natuurlijk alles aan om onze opdrachtgevers zoveel mogelijk waar voor hun geld te geven. De intensieve marketingcampagne van de HISWA Makelaars, waar steeds meer gekwalificeerde bedrijven op aanhaken, maakt hier deel van uit en dat levert ook positieve resultaten op”.

Het mooie weer van afgelopen weken en de zomervakantie zijn mogelijk een verdere stimulans voor de bootverkoop. In 2009 liet de zomerperiode, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, een stijging zien van het aantal transacties. Van Os: “Als dat beeld zich dit jaar weer herhaalt dan kunnen we wellicht de positieve lijn voor 2010 doortrekken”. 

Michaël Steenhoff, bedrijfsgroepmanager van HISWA Vereniging, ziet dat een rem op de markt ook wordt veroorzaakt doordat consumenten hun boot moeilijker kunnen financieren. “De banken zijn terughoudend in het verstrekken van financieringen. Gelukkig zien we nu tekenen dat banken weer meer bereid zijn om te financieren. Een boot blijft natuurlijk een uitstekend onderpand”.

Bron: HISWA Vereniging

Beeld: ANP

Last modified: 22 juli 2010
Sluiten