Actueel, Nieuws

Maritiem Museum Rotterdam zoekt Kaap Hoorn-avonturiers

15:54

Eind november start in het Maritiem Museum Rotterdam een tentoonstelling over Kaap Hoorn. Dit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘400 jaar Kaap Hoorn’. Voor die tentoonstelling is het museum op zoek naar avonturiers die de Kaap gerond hebben.

Kaap Hoorn, Maritiem Museum RotterdamDe ultieme droom voor bergbeklimmers is het bedwingen van de Mount Everest. Voor veel zeilers is dat het ronden van de beruchte Kaap Hoorn. Waar komt deze fascinatie vandaan? Ter gelegenheid van de ontdekkingsreis richting, en het ronden van Kaap Hoorn 400 jaar geleden – zegge 400 jaar Kaap Hoorn – opent het Maritiem Museum Rotterdam eind november een tentoonstelling om die vraag te beantwoorden. Hiervoor is het museum op zoek naar mensen die dit avontuur individueel, met familie, met een georganiseerde groep of in wedstrijdverband gewaagd hebben.

Bent u of kent u zo iemand die bereid is om mee te werken aan de tentoonstelling? Het Maritiem Museum Rotterdam is op zoek naar verhalen, foto’s, filmmateriaal, reisverslagen, enzovoorts. U kunt contact opnemen met conservator Wouter Heijveld van het Maritiem Museum Rotterdam via info@maritiemmuseum.nl of 010 413 26 80.

Last modified: 10 juni 2015
Sluiten