Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Marit Bouwmeester in Rio bedreigd

11:38

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester is maandagavond terwijl ze aan het joggen was in Rio de Janeiro belaagd door drie personen met messen. Die hielden de Laser Radial-zeilster staande. Wat ze precies van Marit wilde, is onduidelijk. Vermoedelijk was er sprake van een geplande poging tot beroving. Zover kwam het gelukkig niet. De topfitte zeilster wist aan haar belagers te ontkomen door hard weg te rennen. Na het voorval twitterde ze: “Komen er vanuit het niks in een keer 3 kids met messen achter je aan terwijl je voorbij komt rennen.. SHOCKER..”

Duisteris

Marit was niet ver van de plaats waar de Nederlandse zeilploeg een eigen onderkomen heeft, alleen een rondje aan het hardlopen. Volgens een woordvoerder van het Watersportverbond was het vlak voor het invallen van de duisternis. “Eigenlijk was Marit iets te laat gaan lopen.”
Het voorval is voor het Watersportverbond reden om de veiligheidsregels voor de zeilers verder aan te scherpen. Op bepaalde onveilige plekken mag niet meer hardgelopen en gefietst worden. Het is niet toegestaan om bij bezoek aan de stad opvallende sponsorkleding te dragen. Ook wordt het dragen van rugzakken afgeraden omdat overvallers het veelal op de inhoud ervan hebben voorzien.

Testevenement

Bouwmeester is met een groot aantal Nederlandse zeilers op dit moment in Rio om zich voor te bereiden op het olympisch testevenement dat van 2 tot en met 9 augustus gehouden wordt. Surfer Dorian van Rijsselberghe is nog niet in Rio. Hij is vorige week getrouwd. Finn-zeiler Pieter-Jan Postma stapte vanmorgen op Schiphol op het vliegtuig.

Last modified: 23 juli 2014
Sluiten