Nieuws

Marina Dover hele zomer dicht

De haven van Dover is van 13 mei tot 22 augustus gesloten voor alle passanten

13:35

Naar Zuid-Engeland deze zomer? Alle ligplaatsen voor passanten in Dover Marina zijn heel de zomer onbeschikbaar wegens werkzaamheden. Onder Dover Marina vallen zowel de al langer bestaande havenkommen Granville Dock en Wellington Dock als het nieuwe gedeelte van Dover Marina, in de Outer Harbour. De werkzaamheden duren van 13 mei tot 22 augustus. De Marina zelf gaat ervan uit dat het tot eind augustus duurt.

De nieuwe marina aan de westzijde van de pier werd wegens de vele golfslag al niet tot nauwelijks gebruikt. Begin dit jaar waren de plannen voor een tweede extra golfbreker ter inzage, om op die manier toch gebruik te kunnen maken van de nieuwe marina.

Alternatieven

Alternatieven voor de marina van Dover zijn Ramsgate, zo’n 15 mijl naar het noordnoordoosten en Folkestone, vijf mijl verder naar het westen. Hoewel de haven van Ramsgate goed bebakend is, heb je daar voor de kust wel te maken met de Goodwin Sands. Als je je goed voelt bij droogvallen aan de kade, dan kun je in Folkestone prima terecht. De eerstvolgende jachthaven westwaarts langs de Engelse kust is Eastbourne (45 mijl), maar dan kun je misschien beter kiezen voor Boulogne-sur-mer (op 25 mij afstand) aan de Franse kant van het kanaal of Duinkerken in België (op 33 mijl afstand).

Tags: Last modified: 10 mei 2022
Sluiten