Nieuws

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout aan de leiding in WK 470

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout gaan na vier wedstrijden aan de leiding in het Wereldkampioenschap in de olympische 470 klasse in San Francisco. Marcelien en Lobke begonnen de eerste race matig, maar vochten zich knap terug. De grondige voorbereiding onder leiding van coach Jacco Koops in de baai van San Francisco bleek niet voor niets te zijn geweest.

16:41

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout gaan na vier wedstrijden aan de leiding in het Wereldkampioenschap in de olympische 470 klasse in San Francisco. Marcelien en Lobke begonnen de eerste race matig, maar vochten zich knap terug. De grondige voorbereiding onder leiding van coach Jacco Koops in de baai van San Francisco bleek niet voor niets te zijn geweest. Door handig om te gaan met de stroom wisten de dames zich knap terug te zeilen.


Tijdens de tweede race was de wind aangetrokken tot 20-25 knopen. De harde wind waar San Francisco bekend om staat, gecombineerd met de inmiddels gedraaide ebstroom gaf een spectaculaire wedstrijd om te zien. Marcelien en Lobke bewezen opnieuw dat ze weinig moeite hadden met de omstandigheden en pakten na de eerste dag de leiding in het tussenklassement op de voet gevolgd door het Engelse team van Christina Bassadone en Saskia Clark. Deze plek wisten ze de tweede dag te behouden. Na vier wedstrijden staan de Nederlandse dames maar liefst vijf punten voor op de Engelsen.


Voor de Nederlandse mannen ziet het er minder goed uit. Sven en Kalle Coster behalen wisselende resultaten. De eerste dag eindigden ze op een 23e plaats nadat ze als 23e en 6e over de lijn kwamen. De tweede dag was even wispelturig. In de derde race eindigden ze als 5e en in de vierde race als 16e. Ze staan nu op een 19 e plaats in het tussenklassement.


In totaal doen er 198 mannen- en vrouwenteams mee uit 28 landen.

Last modified: 24 augustus 2005
Sluiten