Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Maiden Trip en zeven andere oceaanfilms in Nederland

10:45

Laura Dekker arriveert op St. Maarten

De mens en de oceaan gaan dit jaar door Europa op het grote scherm. Het Duitse Moving Adventures Medien GmbH trekt met een achttal korte films door Europa, waaronder Nederland. Van 7 tot en met 9 mei vinden er drie voorstellingen in Nederland plaats. In totaal twee uur zee, onder en boven water. Een speciaal programma, brengt bezoekers tweeënhalf tot drie uur vertier. Onder de films ook de in Amerika al veel bekroonde film van het zeilmeisje Laura Dekker.

De oceaan in acht films

De in totaal acht films die in mei draaien zijn onder meer de film Maiden trip, over  het jongste en nog altijd als controversieel beschouwde zeilmeisje Laura Dekker. De milieudocumentaires Last Ocean en de speciale uitgave van Attention – A Life in Extremes.  Bezoekers duiken onderwater met een film over de wereldkampioen freestyle duiken Guillaume Néry en het ontroerende portret over de 75 jarige duiker Ray.

Voor surfliefhebbers geen tekort aan beelden met de jazz-achtige surfhommage Step ‘n soul, Taylor Steeles nieuwste surf-roadtrip This time tomorrow en de kitefilm Antandroy, waarin de zee voor Madagaskar vertroebeld wordt.

De première is op 16 maart 2014 in Hamburg. Daarna in meer dan 30 steden op tournee in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Data Nederland

7 mei, Amsterdam, 20uur, Trouw Amsterdam
8 mei, Rotterdam 20uur, Theater Zuidplein
9 mei, Den Haag, 20uur, Theater de Nieuwe Regentes

Voor meer informatie over de filmtour kunt u kijken op www.oceanfilmtour.com

 

Last modified: 13 maart 2014
Sluiten