Actueel, Nieuws

Maak met Zeilen halfmodel van uw boot

09:00

Halfmodel bouwen
Altijd al een halfmodel willen hebben van uw eigen zeilboot? Zeilen organiseert in samenwerking met Bert van Baar van de BootBouwschool een cursus halfmodel maken.
Vroeger diende een halfmodel voor scheepsbouwers om opdrachtgevers te laten zien hoe hun boot eruit zou komen te zien. Voor de scheepsbouwer zelf was het een manier om een set betrouwbare bouwmallen te maken, door het halfmodel op te meten en op ware grootte uit te slaan.

Stap-voor-stap

Wat is er mooier dan om van uw eigen boot een halfmodel te hebben, dat u zelf hebt gemaakt? Gedurende deze driedaagse cursus leert u stap voor stap hoe u een model kunt maken met behulp van het lijnenplan van uw eigen boot. Als u geen eigen lijnenplan hebt, kunt u een model maken van een ander jacht. Er zijn prachtige voorbeelden beschikbaar.
De driedaagse cursus wordt gegeven van zondag 28 tot en met dinsdag 30 december. Er is plaats voor maximaal 8 cursisten. Deelname is op volgorde van aanmelding/ontvangst van betaling. Bij grote belangstelling zal in januari 2015 nog een cursus worden gegeven.

Aanmelden

De cursuskosten bedragen normaliter 245 euro per persoon. Lezers van Zeilen betalen slechts 145 euro per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.
De cursus wordt gegeven op de BootBouwschool, gevestigd op de Oude Rijkswerf Willemsoord, gebouw 73, Den Helder en begint dagelijks om 9.00 uur.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@zeilen.nl.

Last modified: 23 december 2014
Sluiten