Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Lustrum voor Het WaterEvent Blokzijl

13:45

Het eerste lustrum van Het WaterEvent in Blokzijl zit eraan te komen. Het WaterEvent is een jaarlijks terugkerend evenement rondom de nautische beleving van WaterReijk, de IJsseldelta en het Vechtdal. De organisatie is bezig met uitbreiding van het evenement met een klassieke botenshow in Vollenhove. Op 11, 12 en 13 april 2014 is het programma gevuld met diverse  presentaties van de Yachtcharterbedrijven, sloepen, watersport, –en toeristische organisaties en bovendien met de eerste in-water-boatshow van het seizoen.

WaterEvent ‘’Tijdens dit evenement kunnen we boten in hun natuurlijke omgeving presenteren. Dat geeft een  mooiere beleving dan een reguliere beurs’’, legt René Jorna namens de organisatie van het WaterEvent uit. In het tweede weekend van april ligt de havenkolk van het voormalige Zuiderzee stadje Blokzijl vol met nieuwe en gebruikte schepen en sloepen. Naast de boten is er een divers activiteitenprogramma voor jong en oud met muziek, demonstraties, botenshows en aandacht voor lifestyle en beleving van de watersportregio’s WaterReijk, IJsseldelta en het Vechtdal.

Promotie van de omgeving

Het evenement heeft de afgelopen vijf jaar landelijke bekendheid gekregen. Hierdoor komen liefhebbers van boten en het Overijssels water uit het hele land op dit 3-daagse evenement af. Naast boten, profileren ook de Overijsselse toeristische regio’s zich met streekproducten en toeristische informatie.

 

Foto: H. Slokker

Last modified: 28 januari 2014
Sluiten