Nieuws

Louis Vuitton stapt uit America’s Cup

Louis Vuitton stopt na een kwart eeuw met het sponsoren van de America's Cup. Het modehuis, onderdeel van de Franse keten LVMH, is ontevreden over de recente ontwikkelingen rond de America's Cup. Christine Belanger, directeur van de Louis Vuitton Cup: "We hebben besloten dat we ons helaas uit het evenement moeten terugtrekken."

15:46

Louis Vuitton stopt na een kwart eeuw met het sponsoren van de America’s Cup. Het modehuis, onderdeel van de Franse keten LVMH, is ontevreden over de recente ontwikkelingen rond de America’s Cup. Christine Belanger, directeur van de Louis Vuitton Cup, vertelde vrijdag aan persbureau Reuters: “De voorbije maanden en weken hebben we veel nagedacht over de richting waarin het evenement zich evolueert… En we hebben besloten dat we ons helaas uit het evenement moeten terugtrekken.


De belangrijkste beweegreden voor deze stap is de vercommercialisering van het evenement, die wordt nagestreefd door het Alinghi syndicaat. Dit syndicaat organiseert, als winnaar van de laatste America’s Cup, het volgende evenement en heeft veel te zeggen over de kaders waarbinnen het georganiseerd wordt. Louis Vuitton hecht er veel waarde aan dat de America’s Cup de uitstraling van allure, rijkdom en luxe behoudt. Dit past in hun bedrijfsfilosofie, een uitgebreide vercommercialisering niet. Andere beweegredenen waren de twijfels die andere syndicaten hebben bij de manier waarop de volgende America’s Cup wordt georganiseerd en het risico dat er daardoor minder teams zullen deelnemen.


Louis Vuitton is eigenaar van de Louis Vuitton Cup, de kwalificatiewedstrijden voor de America’s Cup. Voor de komende periode zijn de rechten op de Cup uitgeleend aan ACM, een door Alinghi opgezette tak voor het organiseren van het 156-jaar oude evenement. Wat er in de toekomst met de rechten gebeurd, is niet duidelijk.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten