Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Lastige start voor ISAF jeugd WK

14:38

De Nederlandse jeugdtalenten hadden een moeizame eerste dag van het ISAF jeugd WK. De jeugdzeilers van het watersportverbond eindigden gemiddeld sterk in het middenveld.

ISAF Jeugd WK420 Boys

Het duo Floris van de Werken en Lars Stekelenborg die samen een 420 campagne varen, wisten na de eerste dag de achtste plek in het tussenklassement te bemachtigen. ‘De winst was vandaag vooral op de rechterkant te behalen, maar wij zaten vaak links. We kwamen slecht boven en hebben ons nog redelijk terug kunnen varen’, aldus Floris.

Coach Rodie van Mackelenbergh beaamt dat de omstandigheden moeilijk waren. ‘Dit is echt een dag waarop je afgestraft wordt voor het allerkleinste foutje dat je maakt.’ Starten, lijn houden en op snelheid varen zijn in deze lichte weersomstandigheden van essentieel belang.

Laser Radial Girls

Maxime Jonker, huidig jeugdwereldkampioene Laser Radial presteerde sterk. Maxime behaalde evenveel punten als de nummer drie van de Laser Radial klasse, vanwege een onderling minder gevaren wedstrijd greep ze net naast een podiumplek. Met nog vier dagen wedstrijdvaren in het vooruitzicht heeft ze met haar vierde plek een goede positie voor het eindklassement.

 

Uitslagen Nederlandse deelnemers.

Laser Radial Girls Maxime Jonker 4e
Laser Radial Boys Niels Broekhuizen 10e
420 Girls Lisanne Nijdam
Nerine Usman
17e
420 Boys Floris van de Werken
Lars Stekelenborg
8e
29er Sven Kisters
Daniel Bramervaer
14e
RS:X Girls Sara Wennekes 10e
RS:X Boys Matthijs van ‘t Hoff 20e

 

Last modified: 17 juli 2013
Sluiten