Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Land Rover BAR pakt winst op thuiswater

11:23

Land Rover BAR pakt in 6 spectaculaire races de winst van de America’s Cup wedstrijdserie in Portsmouth. Concurrent en titelverdediger Team Oracle USA zorgde voor spanning tot in de laatste seconden van de race, maar komt net te kort.

© Sander van der Borch / Artemis Racing“Het was een briljant weekend,” zegt Sir Ben Ainslie, schipper van Land Rover BAR tevreden. “Als thuisteam hadden we het niet beter kunnen doen door te winnen voor ons eigen publiek.” Het team van Land Rover BAR begon op zaterdag slecht aan de wedstrijdserie op hun thuiswater bij Portsmouth. In de tweede race herpakte het team zich en zeilde driemaal naar de eerste plaats. “De reactie van het publiek was geweldig, het is alsof ze nu beseffen wat het betekent om de America’s Cup mee naar huis te nemen. De teams zijn sterker geworden in het spel en vandaag zag je dat terug in het dicht op elkaar racen met de boten.”

Racing Day 2 of Louis Vuitton America's Cup World Series PortsmouthDe race 5 en 6 werden gewonnen door titelverdediger Oracle USA, wat zorgde voor spanning tot de laatste finish. “In de laatste race waren we bewust van het feit dat we binnen in plaats van Team Oralcle USA moesten eindigen om de regatta te winnen, daar lag dus de focus. Ze maakten het ons zo moeilijk mogelijk, door ons in de vloot te drukken waar kon.” Het Britse team weet als tweede na Team Oracle USA te finishen en pakt met 1 punt verschil alsnog de beker. “De winst vandaag is gewoon geweldig, voor ons en de circa 100 mensen van de wal-team.”

Overall klassement

Plaats Team Punten
1 Land Rover BAR 367
2 ORACLE TEAM USA 366
3 Emirates Team New Zealand 357
4 SoftBank Team Japan 328
5 Artemis Racing 315
6 Groupama Team France 292

Credit: Sander van der Borch/America’s Cup

Tags: , , Last modified: 25 juli 2016
Sluiten