Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kyranakou en Van Veen winnen medalrace

11:39

Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen sluiten hun laatste dag op het Europees Kampioenschap in de 470-klasse uitstekend af. Met de overwinning in de medalrace komt het duo uiteindelijk op de 8e plaats in het eindklassement van het Open Kampioenschap en op een vijfde plaats in het Europees Kampioenschap.

Grote stappen gemaakt

Kyranakou en Van VeenVoor Afrodite Kyranakou, die van origine Grieks is, was het bijzonder om op haar oude thuiswater te varen. “Het was zeker speciaal, maar niet heel makkelijk. Eigenlijk hebben we de hele week omstandigheden gehad die hier zeldzaam zijn. Wij zijn heel blij met het feit dat we constant gevaren hebben. Dat was in het verleden wel eens onze zwakte, dat we altijd een slechte wedstrijd erbij hebben zitten. We hebben nu constant gepresteerd tot het einde van de serie. Dat is een stap. Wij zijn het vijfde Europese team en eindigen als achtste in het open kampioenschap. Doel was top zes op het EK en top acht overall.”

Anneloes van Veen voegde daaraan toe. “Zeker zijn we tevreden. We hebben niet zo een heel goed begin van het seizoen gehad met een paar minder goede resultaten tijdens de wereldbekerwedstrijden. Maar we hebben nu laten zien dat we het kunnen, dit geeft zelfvertrouwen. We zijn op de goede weg terug. Daar zijn we heel blij mee, vooral met het oog op het aankomende wereldkampioenschappen.

Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens plaatsten zich niet voor de medalrace en eindigden op een 21e plaats. Bekijk hier alle uitslagen.

 

Last modified: 23 juli 2014
Sluiten