Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kyranakou en Van Veen in medalrace

09:36

Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen varen vandaag de afsluitende medalrace van de open Europese kampioenschappen in de olympische 470 klasse. Het duo uit de Delta Lloyd Kernploeg heeft met een negende plaats geen kans meer op een podiumplek. Blijdschap vanwege de plaatsing in de medalrace is er wel.

Tevreden

Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen voor de kust van AtheneCoach Ilias Mylonas is enigszins tevreden met de Nederlandse prestaties. Naast Kyranakou en Van Veen coached Mylonas ook Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens. Het laatste 470 duo weet op het EK niet hoger te eindigen dan de 22e plaats.
“We zijn blij dat Afrodite en Anneloes zich hebben geplaatst voor de medalrace vandaag. Dat geeft zelfvertrouwen. Ze staan negende in het klassement van het open Europees kampioenschap en zesde in het Europees kampioenshap. En bijna alle sterke teams zijn hier. Dus ja, we zijn tevreden. Marieke en Michelle zijn op de weg terug van een blessure. Ze konden niet voluit trainen. Als gevolg daarvan hadden ze snelheidsproblemen.”

Last modified: 15 juli 2014
Sluiten