Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kustwacht bestaat 25 jaar

16:46

25 jaar Kustwacht

25 jaar KustwachtTer gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Kustwacht is een jubileumboek verschenen onder de titel ‘Kustwacht, 25 jaar wakend in dienstbaarheid’. Auteur van het boek is Peter Verburg, Hoofd van het Bureau Opleiding en Voorlichting van het Kustwachtcentrum Den Helder.25 jaar KustwachtTer gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Kustwacht is een jubileumboek verschenen onder de titel ‘Kustwacht, 25 jaar wakend in dienstbaarheid’. Auteur van het boek is Peter Verburg, Hoofd van het Bureau Opleiding en Voorlichting van het Kustwachtcentrum Den Helder.

Eerste exemplaar
Vanmorgen is op het Ministerie van Defensie het eerste exemplaar uitgereikt aan Minister Schulz van Haagen van Infrastructuur en Milieu, coördinerend Minister voor Noordzee aangelegenheden, en aan Minister Hillen van Defensie, beheerder van het operationele deel van de Kustwacht, het Kustwachtcentrum in Den Helder. Vanuit dit centrum worden vijftien Kustwachttaken gecoördineerd en uitgevoerd.

Samenwerking
Naast de auteur was ook de Directeur Kustwacht, KTZ C.J.H. Trimpe Burger, aanwezig. Na een korte terugblik van de auteur op de afgelopen, bewogen 25 jaar van de Kustwacht, werd het boek aan de ministers overhandigd. Beide ministers benadrukten in hun dankwoord het belang en het goede werk van de Nederlandse Kustwacht en de goede samenwerking tussen de verschillende diensten. Officieel bestaat de Nederlandse Kustwacht op 26 februari a.s. 25 jaar. Vanmiddag was er in Den Helder een receptie waarbij een groot aantal medewerkers, ex-medewerkers en vertegenwoordigers van diensten en organisties die bij de Kustwacht zijn betrekken, hun opwachting makten.

Reddingsacties
Het Kustwachtcentrum in Den Helder is onder meer belast met de coördinatie van reddingsacties op de Noordzee, op de Waddenzee, op het IJsselmeer en op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren. Daarbij werkt het centrum nauw samen met de KNRM.

Tags: , Last modified: 10 februari 2012
Sluiten