Actueel, Nieuws

KNRM ziet stijging in het aantal reddingen

13:25

In 2016 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2349 keer uitgevaren en werden 3974 mensen gered of geholpen. Ten opzichte van 2015 zijn het aantal reddingen en hulpverleningen door de KNRM licht gestegen. Op het water waren de redders vooral actief voor zeil- en motorjachten in problemen, door navigatiefouten en motorproblemen. Opvallend gestegen is de hulp op het strand, waar voertuigen van de KNRM de ambulancediensten helpen om slachtoffer en hulpverleners te vervoeren. De drukste reddingstation waren Ameland, Scheveningen, Dordrecht, Hindeloopen en Enkhuizen.

Meer donateurs dan ooit

Waar ook groei in zit, is het aantal donateurs dat de KNRM steunt. 93.813 ‘Redders aan de wal’ – een recordaantal donateurs – zijn een onmisbare schakel in het voorbestaan van de organisatie, die geen subsidie ontvangt voor het reddingwerk. Deze zelfstandige positie van de KNRM is een belangrijke factor in het succes.

Griekse redders opgeleid

De KNRM was dit jaar ook buiten de landsgrenzen actief. Met een internationale hulpactie zorgde de KNRM ervoor dat in een paar maanden tijd een compleet reddingstation op het Griekse eiland Chios kon worden ingericht voor het Hellenic Rescue Team, dat met vrijwilligers hulp verleent aan vluchtelingen in nood op zee. De actie werd mogelijk gemaakt door een aparte inzamelingsactie. Het reddingstation werd gebouwd op de fundamenten van de KNRM: door vrijwilligers, dankzij donateurs en geheel belangeloos.

Bekijk hier de KNRM Jaarcijfers van 2016

 

Tags: , Last modified: 17 januari 2017
Sluiten