Actueel, Nieuws

KNRM vaart af en aan tijdens storm op zondag

11:07

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is gisteren tijdens het stormachtige weer 40 keer uitgerukt. De meeste gevallen waren op het IJsselmeer en de Randmeren. Veelal ging het om zeilboten die met hun motor niet tegen de wind in kwamen. Een aantal van de vaartuigen in nood strandden. Ondanks de weerswaarschuwing zijn toch veel mensen het water op gegaan.

De reddingsdiensten hebben het zo druk dat beide Enkhuizer reddingboten ‘Watersport en ‘Corrie Dijkstra-van Elkworden ingezet voor een geval bij Makkum. De afstand naar Makkum is 21 zeemijl en gezien de weersomstandigheden hebben de reddingboten daar circa 45 minuten voor nodig. Uiteindelijk blijkt het jacht geen hulp meer nodig te hebben en staan de reddingsboten weer paraat voor volgende gevallen.

KNRM Breskens Bij Breskens is een solozeiler met motorpech geholpen. De motor start niet als de zeiler de haven wil binnenlopen. Voordat de KNRM de boot veilig en wel naar de wal heeft gebracht krijgt dienstdoende reddingboot Zeemanshoop de volgende melding al binnen van een vissersboot in nood.

Op het Friese meer Flakke Brekken bij Workum vielen twee mensen tijdens noodweer uit hun boot. De hulpdiensten konden één opvarende snel uit het water halen, de ander werd tijdens een zoekactie gevonden. Hij kon ook heelhuids aan wal worden gebracht. Hetzelfde gebeurde in het noordwesten van Noord-Brabant. Bij Drimmelen op de Amer sloeg een motorboot om door de zware windstoten. De twee opvarenden konden ook daar worden gered.

 

 

Tags: , Last modified: 8 juli 2015
Sluiten