Actueel, Nieuws

KNRM organiseert landelijke open dag

13:49

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert op zaterdag 3 mei haar landelijke open dag. Op meer dan 45 locaties kunt u actief kennis maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Vrijwilligers in actie

Reddingbootdag 2014Op het moment dat de pieper gaat, komen de vrijwilligers van de KNRM in actie: ze spoeden zich naar het boothuis, varen uit en verlenen hulp aan mensen die op of aan het water in de problemen zijn. Actie, dat is waar het om draait bij de KNRM.

De 1.300 vrijwilligers van de KNRM kunnen dat alleen doen door de steun van meer dan 80.000 donateurs. Zij komen ook in actie, maar dan in financiële zin. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 3 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Jong en oud mogen net als een echte redder ook mee op de reddingboot.

De KNRM is in 1824 opgericht en nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig. De organisatie doet het zonder subsidie van de overheid, maar met de steun van de ‘Redders aan de Wal’, de geuzennaam van de donateurs. 3 mei is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich aan te melden als nieuwe donateur.

Programma

De reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer. Meer informatie kunt u vinden op www.reddingbootdag.nl en www.knrm.nl

Last modified: 29 april 2014
Sluiten