Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

In kleine kajuitzeilboten naar Engeland

15:14

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert wederom de Small Ships Race. De race voor kleine kajuitzeilboten van maximaal 24ft. gaat van IJmuiden naar Lowestoft, Engeland.  De Small Ships Race is voor schippers van een klein schip die de oversteek naar Engeland willen maken. De Small Ships Race is rondom het Pinksterweekend. De start is op donderdag 5 juni 2014 en duurt tot maandag 9 juni, waar de boten weer in IJmuiden arriveren.

Iedereen een winnaar

Het wedstrijdkarakter van de race is gemoedelijk. Het is een race waarbij de deelnemers strijden om de Mister Vee Wisseltrofee, maar iedereen die Lowestoft bereikt komt als overwinnaar binnen. De oversteek in een kleine kajuitzeilboot is namelijk al een prestatie op zich.

Veiligheid is belangrijk

De gezamenlijke oversteek zorgt voor een veilig gevoel, waarbij regelmatig onderling contact is via de marifoon. De Toerzeilers willen zeezeilen veilig en verantwoord maken door goede voorbereiding van schip en schipper. De organisatie geeft adviezen, organiseert trainingen en stelt voorschriften aan de uitrusting en inspecteert dit ook. Meer informatie over de race en de veiligheid kunt u vinden op www.smallshipsrace.nl

 

Last modified: 24 januari 2014
Sluiten