Nieuws

Klassenorganisatie 29er

Op 12 mei is een oprichtingsvergadering geweest van de 29er klassenorganisatie. Een voorlopig bestuur gaat zich bezighouden met de formele oprichting.

13:39

Op 12 mei is een oprichtingsvergadering geweest van de 29er klassenorganisatie. Een voorlopig bestuur gaat zich bezighouden met de formele oprichting.


De belangstelling voor de 29er skiff in Nederland groeit, volgens woordvoerder Floor Coers. In enkele maanden tijd zijn er 14 teams op het water gekomen. Meer teams zullen zich later in het jaar aansluiten bij de groep die zijn thuisbasis heeft in Uitdam. De zeilers trainen hier onder leiding van Prosails Academy van Ronald van Vianen wekelijks. Begin mei is in Uitdam een clinic gehouden, waar onder andere getraind werd met Dave Hall, een Engelse 29er coryfee. Deze intensieve aanpak is noodzakelijk, omdat zeilen in een high performance skiff zoals de 29er een kunst apart is. Simpel instappen en wegzeilen is er doorgaans niet bij.


In  2007 en 2008 wordt de ISAF jeugd WK in de 29er gezeild. In de zeilergroep ontstaat al een gezonde concurrentie om uitgezonden te worden.
Een klassenorganisatie is gewenst om de groei van de 29er in goede banen te leiden. Er is een selectieprocedure en een selectiekalender vastgesteld. Op 24 september wordt in Uitdam de eerste Grand Prix serie gevaren die meetelt voor deze selectie. Er zullen ongeveer 10 series gevaren worden, waarna volgend jaar in juni bekend is welk mannen-  en welk vrouwenteam er door het Watersportverbond uitgezonden kunnen worden naar het 2007 ISAF jeugd-WK in Canada.
Voor meer informatie: www.skiff.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten